fredag 27 september 2013

SVAMPPROMENAD

Igår när Matte kom från jobbet sa hon "Nu ska vi åka och plocka svamp, Bella!" Som ett skott ;) var jag ute i bilen och vi for iväg till Mattes jobbartrakter och hem till kollegan Annika. Och nu ska ni få höra vad som hände där. 

Jo, där fanns den söta lilla kattungen Flisen. Och morsk som jag är så spanade jag på honom och gav upp ett glädjeskall. Men Flisen, som inte har hunnit lära sig hundspråket än, missförstod mig. Han for iväg med en himla fart rätt upp i ett träd! Där satt han, stackarn, och darrade. Matte var väl si sådär glad över mitt tilltag. 
Nåväl, Lillflisen tordes komma ner igen då han förstod att jag är världens snällaste lilla hund (och att Matte höll i kopplet.)

Vi gick iväg på en väg som leder till en svampskog. Och rätt som det var mötte vi Molle. Han är en snäll beagle men lite väl het på gröten, enligt min smak, så jag fick hutat åt honom.
Visst kan ni se hur snabb i vändningarna jag är?

Så kom vi då fram till svampskogen. Som tur var så hade Annika med sig sin människovalp, som redan är superduper på att hitta svamp. 
"Här nånstans finns det kantareller!"

Och... JA, det gjorde det, typ 10 stycken. Han är duktig, människovalpen!

När vi kom tillbaka till bilen så upptäcker Matte att någon har lagt något på framrutan?!? Vad i all världen är det här? Jo, en hel påse med kantareller som ser så här fina ut när de ska till att rensas!
      Vad kom dom ifrån? undrar ni nu. 

Minns ni Molle? I andra ändan av kopplet finns en Hussefar, pappa och morfar. Och han kan sina svsmpskogar. 
Tack så mycket!

Svampplockarhälsningar från
BELLA10 kommentarer:

 1. Man måste ta det lite lugnt med katter, om man vill bli vän med dom. Klart dom är rädda, för många såna som vi jagar dom ju!! Kanske har nåt med gener att göra... ;)
  En sån duktig människovalp som hittade kantareller! Men en ändå duktigare morfar m.m., förstås... ;) Fast han har ju haft fler år på sig att lära sig.
  /Kasper

  SvaraRadera
 2. Jag blir så till mig när det kommer katter i närheten så jag låter så högt då, säger Matte. Hon vill att jag ska vara mer lik dig och Aamor!

  SvaraRadera
 3. Men nu blev min matte sotis ska jag tala om, hon vill också gå ut i svampskogen och komma tillbaka till bilen som blivit pyntad med svamppåsar :) Hon är inte någon höjdare på att hitta svamp även om hon tappert försöker :) Bra att visa var skåpet ska stå, för het på gröten är ju bara jobbigt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte var så nöjd och GLAD över vår svamppromenad

   Radera
 4. Träffar du Flisen fler gånger blir ni nog kompisar.
  Bra att ha en svampletande människovalp, hihi!
  Tänk om man hade kunnat komma till sin bil och där legat massor av goda kantareller säger matte.
  Bra att du säger till de där heta hanarna att ta det lugnt, hihi!

  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas att få komma tillbaka snart och plocka Trattkantareller! Då ska jag försöka att inte skällprata så himla högt om jag träffar på Flisen.

   Radera
 5. Hej Bella
  Vi har tittat in på din blogg ibland.Tur din matte har, som får kantareller sådär.Här har vart för torrt i år,men dom som finns hittar jag. Molle

  SvaraRadera
 6. Ja, sån tur uppskattas verkligen! Du är ju superduper på att hitta svamp!!

  SvaraRadera
 7. Jag har också varit på svampplockning med matte, men det var på torget i Ystad hos farbrorn som säljer grönsaker!
  När vi var i skogen hittade vi bara flugsvamp, men det var nog för att vi inte hade med någon människovalp och ingen mattefar!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
 8. Vilka bra svamppromenader vi kan fixa! Jag tänker göra fler ;)

  SvaraRadera