söndag 11 augusti 2013

NYA BEKANTSKAPERI helgen har jag kört lite social träning med Matte. Jag hade snappat upp ett och annat om en liten schäfervalp som växer så det knakar. Valpen, som är döpt till Ivan har flyttat hem till Mattes kollega. Vi måste ju kolla om Ivan är Förskräcklig sa jag till Matte. Och så gjorde vi det, åkte dit alltså. Så här ser han ut, lurvetussen...

Hans öron ligger kors och tvärs på huvudet, hihi. Han är inte det minsta Förskräcklig, sa jag till Matte! Han är bara lite för mycket... ja, valp!

Då fick jag ju uppfostra honom lite. Jag morrade till och han fattade direkt att så där gör man inte med en förnäm dam! Då försökte han att imponera med att visa att han hade en jättesnygg vattenskål...

Men hallå, eller? Jag blir väl inte impad av ett fågelbad! Men för övrigt är han ganska okej, lillkillen ;)  Ivan har en lillmatte och lillhusse som är helt okej, i synnerhet lillmatten....

Hon råkade nämligen ge mig hela sin korv. Jag blev jättenöjd och nog tyckte jag att hon lät väldigt glad!  
När jag summerar lördagen så tycker jag att det blev bra social träning för alla inblandade, tvåbenta som fyrbenta ;)

Idag har jag och Matte tagit en skogspromenad med en gammal vän och tidigare jobbarkompis till Matte. De träffas med långa mellanrum och nu var det dags. Men inte hade Matte och jag tid att leta efter svamp i skogen, må ni tro. Nä, för vet ni vad Mattes kompis hade i andra ändan av sitt koppel? En riktig, levande HÄST! Det är sant!
Han är stor och lagombrun och har jättemycket päls på huvudet och på halsen! Och ni skulle sett den svansen. Den var sååå lååång! 
När man går på skogspromenad tillsammans med en häst så måste man passa sig väldigt noga för deras tassar, sa Matte! Så då gjorde vi det, passade oss!
När vi hade gått klart fick hästen vatten, med viktiga mineraler, i en spann. Han var törstig efter vår skogspromenad. För det är kanske så att det kräver koncentration för en häst att gå på promenad med en liten hund! Sen fick han gå tillbaka till hagen och då sprang han så fint och han gnäggade! Kanske sa han hej då till mig? Eller så va han glad att han kommit tillbaka till sina hästkompisar! 

Här sitter jag och väntar på att han ska bli borstad, kammad och kollad i tassarna med en otäck grej! Hu!

Matte skötte sig fint i helgen och nu ska hon kolla på VM och jag ska lägga mig här...

Sociala hälsningar från
BELLA10 kommentarer:

 1. Ivan: Tjena damen! Jag hade det super skoj igår. Du luktade så gott och var så söt :) Va det gäller min "vattenskål" så fungerar den fin fint att dricka ur, och allt annat som man kan tänkas komma åt, haha. Nästa gång ska jag visa min säng, så kan vi ligga och mysa i den :) Ha det så bra! Vi ses igen :) Lurviga hälsningar / Ivan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Go kväll, Lilleman! Jag kollade in din fina Bia-bädd, men i sådana bäddar tänker jag inte sätta min tass, så det så! Fråga mig inte varför men jag gör det bara inte!

   Radera
 2. Vilken kul valp du fick träffa! Bra att du lär honom hur man uppför sig mot damer... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, Ludde, att vi som är lite äldre och kloka måste överföra klokskapen till de yngre?!

   Kloka hälsningar ;)

   Radera
 3. Det gäller verkligen att säga ifrån när såna småungar ska busa, de kan vara lite hårdtassade.
  Trodde han verkligen att du skulle bli impad av ett fågelbad, hihi oj så mycket han har att lära - grillkorven var nog bättre, hihi.
  Oj så modig du var som gick på promenix med en häst, vi ryser!

  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst va jag modig, Aamor! En riktig häst med hårda tassar... Jag ryser, jag med! Haha!

   Rysliga hälsningar ;)

   Radera
 4. Bra där, är det några som är bäst på att lära upp andra så är det vi, vår ras, hihi. Det gäller att uppfostra dom ordentligt, visa dom alla knep som man kan ;)
  Vad gott med grillkorv, mums. Förstår att du tyckte extra mycket om henne, det hade jag med gjort :)
  Hoppas tratten inte är något du behöver ha på dig nu?? Dom är ju bara sååå jobbiga.

  SvaraRadera
 5. Lillmattar är bara så bra!!;) Tyvärr måste jag ha tratten på mig ännu. Det kliar fortfarande....

  Kliande hälsningar

  SvaraRadera
 6. Det är nog tur att jag aldrig behövt att ha någon tratt för jag skulle nog skälla tills matte tog bort den! Så duktig du är med allt! Och den där grillkorven den var du verkligen värd!
  Puss från Melody!

  SvaraRadera
 7. Nä, tratt är inget att längta efter, Melody. Men bra att ha när det kliar så man vill gnaga på sina tassar. Har faktiskt varit utan i 1 1/2 dygn nu :)

  Lite bättrehälsnimgar
  BELLA

  SvaraRadera