söndag 15 mars 2015

VÅRDHEMSHUND

I fredags fick jag följa med Elina till ett äldreboende här i stan. Jag skulle vara vårdhemshund nämligen. Matte och jag gick på morgonrundan lite tidigare än vad vi brukade. Men det gjorde inget för solen sken och fåglarna kvittrade ivrigt. Elina började jobba klockan 7 så därför körde Matte oss dit. Väl framme trippade jag så fint iväg med Elina till entrén. Matte satt kvar i bilen och kikade på oss. 
Jag är van att vara på äldreboende. Jag hade först Mattefar på ett och sedan Mattemor på ett annat. Och nu de senare åren har Mattes moster bott på utterligare ett annat. Så jag vet precis hur man skall föra sig bland rullstolar och rullatorer.

Givetvis tog jag mitt arbete på största allvar. Jag började med att visa hur de skulle mata mig. De äldre lärde sig fort hur de skulle göra.
Till frukost fick jag ost och till lunch bjöds det på skinka :) Det smakade mycket bra!

Sedan var det dax för en massa gos. Kolla på dessa fina bilder:

När arbetspasset var klart tog Elina och jag en promenad till busshållsplatsen och tog bussen hem. Allt hade gått mycket bra och jag är välkommen tillbaka.
Jag var trött efter dagens arbete och gjorde inte många knop resten av den kvällen ;) Matte fick roa sig med Let's Dance bäst hon ville.

På lördagsmorgonen vaknade både Matte och jag ganska tidigt, för att vara helg alltså. Vi tog en lika solig och fågelkvittrig promenad fast denna gång tog vi lilla skogsturen. Min Moster skulle komma och hjälpa Matte med lite av varje, trädgårdsmöbler ut, saker upp och ner från vinden, nya gardiner och sånt tråk. Jag gillar inte alls när de stökar till det! Fast lite tur hade jag eftersom jag kunde sitta ute på gräset och sola mig.

När de hade stökat färdigt blev det roligare för då åkte vi till stugan. Men, tror ni inte på skam, att de började att stöka även där. Fram med trädgårdsmöblerna! De måtte fått vårkänslor av solen, tvåbeningarna ;)

Och så skulle det göras Påskfint;


Idag skiner, återigen, solen och fåglarna kvittrar så jag nästan blir lomhörd. Vi har varit på promenad, ätit frukost och tittat på skidor på tv. Ja, Matte tittar på tv. Undrar just om hon ska stöka till nåt mer den här helgen?

En fortsatt skön söndag önskas er alla från
BELLA med matte

7 kommentarer:

 1. Klart att dom blev förtjusta när du kom på besök! Du är ju som gjord för att gosa med... Kramis!

  SvaraRadera
 2. Åh vilken ärofylld arbetsuppgift du fick :) Vilken tur att de lärde sig fort hur de skulle mata dig. Mysbilderna är underbara, tänk så glada de blev av att få ha dig på besök.
  Härligt att kunna sitta ute i solen medan matten sysslar med tråkgöra :)

  SvaraRadera
 3. Så fint du klarade arbetsuppgiften, och så glada de blev över att du kom och lät dig matas och gosas. :)
  Du är tydligen som skapt till vårdhund! :) Fint att kunna göra en insats.
  Påsk - den har min matte visst förträngt... ;)
  Men nu ska hon försöka komma ikapp, även mentalt. :)
  Kasper

  SvaraRadera
 4. Ja stökiga mattor är också arbetsamma, du hade ju redan arbetat så flitigt.

  SvaraRadera
 5. Bilder att bli glad över! Tänk vad en liten hund kan åstadkomma trivsel och trevnad. Mer sånt skulle jag önska överallt.
  En eloge till dig, Bella, som dessutom var en utmärkt dressör i belöningstaktik!

  SvaraRadera
 6. Jag skuttar lite för mycket för att få jobba bland gamlingar tror jag. Men du passar förstås perfekt som knä- och matarhund. Har ni påsk redan...här i Julita tror jag det är några veckor kvar ;-)

  SvaraRadera
 7. Så mycket glädje du spred där på äldreboendet. Visst känns det härligt att få dela med sig av all den kärlek vi har i oss.
  Skönt att kunde gå undran och låta matte stöka bäst hon vill, hihi!

  Nospussar

  SvaraRadera