söndag 27 juli 2014

TILLBAKA!


Ja, egentligen har jag varit här hela tiden. Det är Matte som har varit borta. I alla fall så har hon hållit sig borta från min blogg. Inte lite fräckt va? 
Har Matte rest bort igen? Nja, rest å rest, borta å borta... 
Nu blev ni allt nyfikna!
Så här är det;


Rest? Det har varit ett himla schå att få rest och flyttat omkring på ställningen som behövs för att nå ända upp till nock och sims och allt vad de andra brädorna nu heter. På fotot till vänster ser ni att Matte har baxat upp pall. Den behövdes för att nå ända upp till just nock. Matte behövde alltså stå på en pall på en tvåvåningsställning, som svajar lite i sidled, för nå upp. Det var inte utan att hon hade svindel, sa hon. Dessutom behövdes det målas x2 både det vita och det grå. Hon rörde sig så sakta att jag trodde att hon stod still ;) Som ni ser på fotot till höger så var jag, som tur var, på samma sida och kunde hålla ett vakande öga på matten min. Vårt hus var blått och är nu mörkgrått. Eller som en liten kille på 3-4 år, som cyklade förbi med sin mamma, uttryckte färgen: "Den är ljussvart!" Inte så dumt beskrivet :)

Jag har världens bästa Moster!


Hon kom och målade allt det vita runt fönster, sims, hängrännebrädor, garageporten, undertak eller vad det heter, mm. Vi är så tacksamma för all hjälp!  

Borta? Matte har typ varit helt borta (i huvudet, hehe) eftersom hon kom in i ett stim med att jobba, jobba, jobba. Både att flytta ställningen hit och dit, måla och måla. Och det värsta med att det blir fint på ett ställe är att det blir mindre fint (= fult) på ett annat. Jaha, då måste hon greja i trädgården oxå, jösses! Va trött jag blev...


Så... då var det bara att att fixa i stenpartiet, klippa gräset, kantklippa och jaga mördarsniglarna, suck!


Nu är det söndagskväll och efter åskvädrets slut gick Matte och jag badade!


Hörs i morgon igen, hoppas jag, och då ska jag berätta mer...

Nospuss från Er lilla
BELLA
7 kommentarer:

 1. Tja! Ljussvart är väl inte så illa! Då syns ju det vita som mostern målade desto bättre. Men inte ska väl sniglarna vara svåra och jaga! Fast kanske matten springer lika sakta som hon målade uppe på pallen? Näe, jag bara skojade! Dom är svåra att se när dom bara kommer ut när det har mörknat... Kramis!

  SvaraRadera
 2. Oj så mycket ni haft att göra men nu är det klart så nu kan ni hålla lite semester om nu inte en massa annat behöver fixas, hihi!
  Gott att ni tog ett dopp.

  Nospussar

  SvaraRadera
 3. Åh, vad du har jobbat! Hållit koll på allt! Ja, matten har förstås också jobbat, och mostern. Men nog kan jag förstå att du blev så där trött och helt utslagen!
  Måste ju säga att ni gjort ett fantastiskt jobb, så fint allt blev!!!
  Visst är ni värda hur många bad som helst, både du och matten!!
  Kasper

  SvaraRadera
 4. Gissa om Matte (och jag) är superdupernöjda med målningen är klar? Och ja, vi ska vila, sola och bada resten av semestern!

  BELLA

  SvaraRadera
 5. Oj vad fint det blir och vad din matte är duktig att jobba.Vilken tur ni fick bad också, behövs i värmen.

  SvaraRadera
 6. Riktig flott har dere fått det. Herlig med et kveldsbad etter så mye jobb tenker jeg!

  SvaraRadera
 7. Vad skönt att allt nu är klart :) Inget mer målande :) Passade helt perfekt med ett bad tycker jag, ditt vatten ser riktigt härligt ut.

  SvaraRadera