fredag 3 april 2015

GLAD PÅSK

önskas er mina bloggvänner! 

Helgen började riktigt bra. Matte slutade jobbet 12.30. Bilen hade tid för vintertvätt och sommardäck. Vi körde iväg och lämnade in den på ett ställe. Så tog vi en promenad i grannskapet medan vi väntade. När vi kom hem fick matte fnatt och drog ut dammsugaren till bilen. 

Vad bilen tyckte om det vet jag inte? Men jag satt innanför staketet och skällde - hela tiden. Jag skämde ut matte, sa hon. Men vadå, hon vet ju att jag avskyr dammsugareländet!

Å va det var skönt att få en extra sovmorgon på Skärtorsdagen. Efter frukosten gick vi på promenad i det fina, men iskalla, vädret. Väl tillbaka började matte packa in en massa skit å bråte i bilen (den nystädade, hehehe). Ska du med? Klart jag ska, sa jag och var snabbt framme vid bilen. Jag fick sitta i framsätet för min plats där bak var uttagen av annat. Vi åkte till Återvinningscentralen. Bästa stället i stan tycker matte. Det tycker inte jag. Jag får ju inte ens gå ur!

Rätt va det var började matte att göra sig fin. Ni vet; stå länge framför garderoben, fram med skor hon knappt kan gå i, kamma sig extra länge, läppstift.... Aha, nu kom jag ihåg. På Skärtorsdag åker mattarna till Blåkulla! 

Matte tyckte hon blev fin. Det tyckte inte jag!
April, april (några dagar försent, hihi)

Nä, matte hoppade över Blåkulla i år. Hon, och en väninna, åkte istället till nån Kristina i Duvemåla. Henne känner inte jag. Men hon måste bo väldigt långt borta för matte var borta halva halva eftermiddagen och heeela kvällen.
Elina kom 2 gånger och gick promenad med mig. Ni fattar hur länge matte var borta då va? Stackars mig, på en extra semesterdag till på köpet.
Matte hälsar och säger att den här nya uppsättningen är minst lika bra som som den förra.

God mat hade de minsann oxå fått där i Duvemåla. Eller om de hade gått på nån restaurang innan de kom dit. De unnade sig både förrätt och varmrätt. Förrätten bestod av Toast Skagen. Den glömde matte ta bild på. Men varmrätten såg ut så här
Helgeflundra med pressad potatis. 

Min moster hade blivit lite avundsjuk på vår rena och fina bil. Därför  ringde hon tidigt på fredag morgon och frågade om vi ville följa med till stugan. Hon älskar nämligen att stå där och tvätta bilen. Klart vi ville med. Solen sken men det var iskalla vindar. Moster jobbade på med bilen och tror ni inte på 17 att dammsugareländet kom fram där med. 

Matte planterade några gula penseer i en hängkruka. Står blomkrukorna på altanen eller marken är det rena rama festen för rådjuren. 
Å så grillade vi korv. Det gillar jag! Jag älskar att leta korvsnuttar i gräset. 

Idag är det Påskafton och jag hoppas verkligen att den blir fri från smällare. Matte säger att det har blivit väldigt mycket mindre med smällare kring påsk nu för tiden. I våra trakter har man haft stora påskeldar och en massa fyrverkerier och smällare. Men det är inga påskeldar alls nu. Å det är bra tycker jag. 
Det är inte jag på bilden, hihi. Matte har lånat den från Facebook.

Påskkramar och nospussar från
BELLA med matte9 kommentarer:

 1. Önskar en Go & Gla´ Påsk ♡ ...
  Här utan smällare helt klart/Nospuss & Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, vad roligt att höra att Kristina från Duvemåla var bra i denna uppsättning också! En massa go'mat på det fast stackars Bella blev ju utan - fast jag är säker på att hon kompenserades!)

  Det tänkte jag inte på, att påsk också är en smällarehelg - men här ute i ingenstans, där vi bor, brukar det finnas såna problem, tack och lov!

  Han nu en riktigt fin påskhelg! :D

  SvaraRadera
 3. Hillevi igen4 april 2015 13:27

  Hm… ett "inte" hade varit bra i kommentaren ovan!

  SvaraRadera
 4. Kunde inte matten lämnat dammsugaren på återvinningscentralen... Kramis och fortsatt Glad Påsk!

  SvaraRadera
 5. Oj, så matten roade sig! Fast hon saknades nog av gamla kompisar i Blåkulla. :) "Vi var lite färre där i år", säger min matte...
  Ha nu en fortsatt skön påsk!
  Kasper

  SvaraRadera
 6. Men vad din matte håller på! Min är slö och slapp i stället. Glad Påsk på er!

  SvaraRadera
 7. Glad Påsk på er också!

  Nospussar

  SvaraRadera
 8. Va tydligen bilstädardag överallt i helgen. Fast visst va det skönt med en nystädad bil igår. Fast jag önskar nog den där damsugarmonstret långt bort i alla fall.

  SvaraRadera
 9. Glad Påsk till er med :D
  Vilken trevlig middag din matte åt, hoppas du fick något smaskens du med även om du fick vara kvar hemma. Återvinningsstationen är hur tråkigt som helst, jag får inte heller gå ur bilen när vi är där... varför ens åka då? ;)
  Nospussar

  SvaraRadera