söndag 17 augusti 2014

Å, regnet det bara öser ner...

..... å, jag blir så blöt om både tass och mage!

Nä, jag ville verkligen inte gå ut. Jag hörde ju hur regnet bara öste ner. Men då sa Matte att vi skulle ta bilen. Okej, då kan jag gå med. Åkte och hämtade min Moster och sedan ut till stugan. De skulle vattna sina blommor. Som om det skulle behövas, det vräker ju ner, tänkte jag. 

Ja ja, det hänger visst några blommor under tak.
     (Foto från tidigare i somras men de är lika fina)

Men va nu? Jag stannar upp mitt i steget. Min nos luras väl aldrig? Mitt livs första Frolic-träd har börjat blomma!

MUMSFILLIBABBA!

Något extra vatten behövdes inte till de här idag, kan jag tala om!

Dagens skörd:
Tada, en squash och tre bönor!

Bella, var är du? ropade Matte plötsligt! Här, svarade jag ynkligt!
Det regnade ju så jag hade satt mig under "regnskyddet" och darrade.
(Bänken har min Mattefar gjort för många, många år sedan. Den är återigen i behov av att skrapas av gammal färg och få lite ny. Men både Matte och Moster är trötta på penslar och målefärg efter att ha målat mitt hus. Så bänken får vänta till nästa år, eller nåt.)

Vi tog vägen om "Pizzerian med den godaste Kababpizzan" när vi åkte hem.
Efter den tog vi oss en riktigt god siesta, ZZZzzz!

I gårkväll fepplade Matte till det med kontrollen till digitalboxen så den for i golvet och slutade helt enkelt att fungera. Det går inte att byta kanal och inte att stänga av. Så för tillfället har vi bara Kanal 9! Lite snopet eftersom Friidrotten gått på 4an. Men, men det finns värre saker än så.
Matte har tv, bredband och ip-telefoni från Telia. Döm om hennes förvåning när hon blev placerad i telefonkö på tredje plats med beräknad väntetid på två minuter! Har det någonsin hänt tidigare? Brukar vara 23e plats och väntetid på 78 minuter. Matte hann knappt harkla sig innan det var hennes tur. Jodå, en ny kontroll skall skickas snarast och den är dessutom kostnadsfri för Matte, eftersom hon har sådant avtal! Det känns bra när det fungerar. I alla fall hitintills.....

Nu är det nu och jag har fått mitt Efter-maten-godis och skulle inte tro att kvällspromenaden blir särskilt lång om jag får bestämma. Får och får förresten, hehehe....

Regniga, men ändå nöjda, hälsningar från
BELLA 

med Matte som har planterat lite nytt i fönsterlådan!
Lysing och silverek, hette de visst.


6 kommentarer:

 1. Wow, tänk att du har ett frolicträd, hoppas det ger många goda frolicar!

  Nospussar

  SvaraRadera
 2. Redan blommande Frolicträd!!?? Absolut tidigare än mina som aldrig blommat innan frosten tagit både blåbär och lingon.
  Bra att matte får en ny kontroll. Och visst är det ett himla regnande... inte alls så kul att bli blöt av regn. Blöt ska man bli i sjön!
  Kasper

  SvaraRadera
 3. Sån godis kallar jag "matte har tänkt gå utan mig" , nåde henne om hon glömmer.Vad fint det blev i lådan.

  SvaraRadera
 4. Så förståndigt av din matte att plantera ett frolicträd! Det kan du säkert skörda många år framöver. Förstår inte att jag aldrig tänkt på att man kan ta skydd under en bänk när det regnar... Kramis!

  SvaraRadera
 5. Ett eget frolicträd, wow. Jag har bara hittat nån enstaka sådan i skogen men de har aldrig blommat särskilt mycket. Jag hade gjort precis som du och satt mig under bänken, vem vill vara ute i regnet, brrr...

  SvaraRadera